E-Twinning 2018-2019 Yılı

04.03.2019 654

OKULUMUZDA 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YAPILAN E-TWİNNİNG PROJELERİ

 

FCL İLE WEB2.0 ARAÇLARINI TANIYORUM

 

Globalleşen dünyada dijital araçların sürekli inovasyonu ve kısa süredeki hızlı jenere edilmesi şaşılacak gibi değil, tabi çocuklarında ayrı bir merak odağı olması teknolojinin eğitime entegre edilmesini sağlamıştır. Biz de branş ayrımı yapmadan öğrencilerin dijital okur yazarlığını artırmak yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için bu projeyi yapmaya karar verdik.

 

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ İLE ÇEVREMİZİ GÜZELLEŞTİRELİM

 

Geri dönüşüm malzemeleri kullanarak (plastik deterjan şişeleri, su şişeleri, araba lastikleri vb.) eğlenceli figürlere sahip saksılar yapılır. İçerilerine çeşitli çiçekler ve bitkiler ekilir. Belirlenen alanlara gerekirse gerekli izinler alınarak (açık avm sokağı, işlek mahalleler, okul koridorları ya da bahçeleri vb.) öğrenciler ile birlikte saksılar yerleştirilir.

 

 

BİLİM İNSANLARI OKULUMUZDA

 

Bilim insanlarını öğrencilerimize daha iyi tanıtabilmek onları örnek almalarını sağlayabilmek için öğrencilerimizle bir projeye başlıyoruz. Bu projede seçtiğimiz bilim adamlarını katılımcı e-twinning üyesi öğretmenlerimize teker teker dağıtıp seçtikleri bir sınıfın kapısına bu bilim adamını anlatan maket resim afiş süslemesi yapılması.

 

YOUNG ENVIROMENTALISTS

Our project aims to raise awareness on environmental issues and to create content on this issue. Each partner will discuss what they can do in order to draw attention to an environmental problem of their environment.

 

KODLAMA DİLİNDE BULUŞALIM

 

Ülkemizde kodlama eğitimi yeni yeni fark edilmektedir. Kodlama bilgisini bir okyanusa benzetebiliriz. Okyanusu bir anda tanıyamayız elbette. Fakat öğrencilerimizi sahilde küçük kulaçlar ile bu ortama dahil edebiliriz. Temelde benzer konular işleniyor. Bu standart eğitim sistemi çok uzun bir süredir aynı şekilde devam ediyor. Zamanda geri gidip 100 yıl öncesinde bir okula girseniz, belki bazı yeni keşifler ve içerikler dışında, çok büyük farklılıklar görmeyebilirsiniz. Buna karşın son 100 yılda insan yaşantısının ne kadar değiştiğini söylemeye gerek yok. Kodlama eğitimi de bunun için en önemli adımlardan biri. Kodlama eğitimi ülkemiz eğitim sisteminin de gündeminde. Biz projemiz ile bu alandaki çalışmalara destek olmalıyız.

 

KODLAYARAK YAZIYORUZ

21. Yüzyıl becerilerinden önemli biri de teknoloji kullanımıdır. Günümüzde güvenli internet kullanımını yaygınlaştırmak ve teknoloji ile eğitimi entegre edebilmek çocuklarımızın geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarını sağlayacaktır. Projemiz bir yandan bu amaçlara hizmet ederken bir yandan da onların yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirmeye yöneliktir. Böylece teknoloji ile yazarlık becerilerini sentezlemeyi amaçlıyoruz.

 

MİS OKULUM

Proje amacımız öğrencilerin okulu kendi evleri gibi görmeleri ve doğanın bir parçası olduklarının farkına varmalarıdır. Sınıf ve okul ortamında yetiştirilen bitkiler ile oluşturulacak olan doğal yaşam alanı sayesinde temiz bir çevre oluşturacaklar. Amacımız, doğa için zararlı atıkların toplatılması, Kır gezisi ve doğa yürüyüşleri ile öğrencilerimizde doğa sevgisi, doğayı koruma bilinci kazandırmaktır.

http://www.kizoa.com/Movie-Maker/d236950768k8903549o2l1/misokulum

 

 

GIDANIN TEMELİ TOHUM

Okullar çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eğitim yuvalarıdır. Gida hem günümüzün hem de geleceğin önemli bir öğesidir. Öğrencilerimizde gıda bilinci oluşturmak için gıdanın temeli tohum ile ilgili farkındalık oluşturmak gerekir. Tükettiği pek çok gıdanın nasıl yetiştiğinin farkında olan birey israf konusunda daha bilinçli olacaktır. Küçük öğrencilerimiz ise tohum topu hazırlayıp sergileyecekler. Eğitim öğretim yılı içinde sergilenen tohumlar sınıf, ev, okul bahçesi gibi ortamlarda yetiştirilmesi etkinliği yapılacaktır.

 

 

TEMİZ ÇEVRE TEMİZ GELECEK

 

Projemiz, çevre bilinci yaratmak, sürdürebilir kalkınma, hava-su-toprak kirliliği, geri dönüştürülebilen ürünler, atık yağ ve piller ile bilinçli tüketici olma konusunda öğrencilerimizde farkındalık uyandırmak.

 

 

http://www.kizoa.com/Movie-Maker/d236951791k5836635o2l1/temizcevretemizgelecek

 

""THE CODING WORKSHOP""

 

Coding education for the development of 21st century skills has recently been reduced to primary school curriculum. It is now considered a must to study new generation basic coding. It is a project designed to give coding training to the children who are at the level of preschool and primary...

İLETİŞİM

Adres:
YENİKENT MAH. YENİKENT KÜME EVLERİ B BLOK SİTESİ ŞEHIT YUNUS BAYKAL ORTAOKULU BLOK NO: 18/2 ODUNPAZARI / ESKİŞEHİR


Telefon
(222) 239 7567


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın