Şehit Yunus Baykal Ortaokulu

Vizyon: Özünü bilen, kendisiyle barışık, kendine ve çevresine olumlu, yapıcı ve yaratıcı yaklaşabilen; bilimsel ve eleştirel tavır alabilen ve bu tavrı uygun bir şekilde sergileyebilen, ahlâk ve sanatın yüksek değerlerini içten duyan, evrensel insani değerleri özümsemiş, özgür, hoşgörülü ve özverili, sorumluluk bilincinde ve iradesine sahip sağduyulu kararlar alabilen, aydın, katılımcı üretken bireyler yetiştirebilme amacına ulaşmaktır.

Misyon: Şehit Yunus Baykal Ortaokulu olarak: Biz; bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili , kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Amacımız; sevgi, saygı ve güven ortamında "başarma azmi" ve "geleceği şekillendirme sorumluluğu" ile mükemmele ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişimle öncü olmaktır.

Başarılar:

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: OKULUMUZUN MASA TENİSİ TAKIMI YERELDE VE ULUSALDA BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATMIŞTIR VE ATMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.
Bilimsel Etkinlikler: 2017 TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI, 2019 TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: E-TWİNNİNG 2020 AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ - ETWİNNİNG SCHOOL ÖDÜLÜ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: "AVRUPALILAŞAN ÖĞRETMENLER, BİLİŞEN BEYİNLER" ERASMUS+ KA1 PROJESİ (2015-2016) EĞİTİMDE GELECEĞİN MODELİ: TERS-YÜZ SINIFLAR ERASMUS+ K101 PROJESİ (2019-2021)

WEB - https://shyunusbaykal.meb.k12.tr

Adres - YENİKENT MAH. YENİKENT KÜME EVLERİ B BLOK SİTESİ ŞEHIT YUNUS BAYKAL ORTAOKULU BLOK NO: 18/2 ODUNPAZARI / ESKİŞEHİR

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - YERLEŞİM YERİ OLARAK YAKININDA SUBAY LOJMANLARI BULUNMAKTADIR. AYRICA ESKİ VE KÖKLÜ YENİKENT SİTELERİNDE GENELLİKLE ORTA GELİRLİ AİLELER BULUNMAKTADIR.

Ulaşım OKULUMUZUN YAKININDAKİ OTOBÜS DURAĞINDAN DİŞ HASTANESİ OTOBÜSLERİ (32 - 63(SİYAH) - 34/59 - 20 - 8) VE 32-34 NOLU DOLMUŞLAR GEÇMEKTEDİR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık OKULUMUZ ESKİŞEHİR´İN EN MERKEZİ YERLERİNDEN YENİKENT MAHALLESİNDE BULUNMAKTADIR. İL VE İLÇE MERKEZİNE ARAÇLA 5-10 DAKİKA MESAFEDEDİR.