E-Twinning 2017-2018 Yılı

10.12.2014 2933

Okulumuz E-Twinning kapsamında farklı illerden ortakları olan birçok proje yürütmektedir.

Proje Adı:                                 Seviyorsan Git Kodla Bence - If you love, go and code ; I think.

Proje Tanıtımı :

Teknoloji tarafından yönetilen bireyleri teknolojiye yön veren bireyler olmasını sağlamak ve teknolojiye olan ilgilerini faydalı oyunlar üreterek olumlu yönde kullanmalarını sağlamak. Bu süreçte kaynaştırma öğrencileri de aktif bir şekilde rol alacaktır.

Kodlama eğitimi sayesinde;

-Problem çözme
-Matematiksel ve mantıksal düşünme
-Sistematik düşünme gibi becerileri kazandırmak.
Pasif bilgisayar kullanıcısı olan çocukların aktif kullanıcı olarak hayatlarına yön verebilmelerini sağlamak.
Kaynaştırma öğrencilerinin de bu süreçte aktif olarak yer almalarını sağlamak ve böylece hem sosyal hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak.

Ocak,2018 proje ortakları bulunacak ve öğrenciler twinspace e kayıt edilmesi
Şubat,2018 proje ile ilgili afiş ve bilgilendirme çalışmaları. Kodlama ile dünyaya yön vermiş kişilerin afiş veya videolar ile tanıtılması

Mart,2018 temel algoritma eğitimi Nisan,2018 scratch programının tanıtılması ve basit düzeyde kodlama
Mayıs,2018 scratch ile proje geliştirme

Haziran,2018 hazırlanan kodlama ile ilgili yazılımların sergilenmesi

ZamanProjenin Başlangıç Tarihi : 20.01.2018     Projenin Bitiş Tarihi           : 01.06.2018

Proje Adı:                                     OYNAYARAK KODLUYORUM

Proje Tanıtımı :

Kodlamayı oyunla öğretmeyi hedefleyen code.org . Join sitesi bir çok dil desteğine sahip ve ücretsizdir. Biz de öğrencilerimizi cod.org.join uygulamasına kayıtlarını yapıp, oynayarak, eğlenerek kodlama yapmalarını sağlamak istiyoruz.

Projenin hedefleri:

1. Öğrencilerin eğlenerek kodlama yapmayı öğrenmelerini sağlamak.
  2. Öğrencilerimize basit bir şekilde algoritmik düşünme sistemini vermek.
  3. Bilgisayarın çalışma mantığını kavramasına yardımcı olmak.
  4. Yaratıcı düşünmeye teşvik etmek.
  5. Analitik düşünme becerisi kazandırmak.
  6. Gelişen dünyaya ayak uyduran, sorgulayan ve problem çözme becerilerine sahip öğrenciler yetiştirmek.

Projenin İşleyişi:

Sınıf içi algoritma yer yön kavramı etkinlikleriyle öğrenciler kodlama eğitimine hazırlanacak. Cod.org a öğrencilerimiz eklenip giriş kartları verilecek. Sınıfımızdaki akıllı tahtadan öğrencilerimize kodlamanın temel çalışmalarını yaptıracağız. Öğrenciler çalışmanın mantığını kavradıktan sonra evlerinde ders 1 bölümünden kodlama yapmaya başlayacak. İlerleme durumları sayfasından öğrencilerin hangi aşamada olduğunu takip edip, analiz yapacağız.

Zaman: Projenin Başlangıç Tarihi : 04.12.2017    Projenin Bitiş Tarihi           : 01.06.2018

Proje Adı:                                     Atma, Temizlemek Zorunda Kalma

Proje Tanıtımı :

Günümüzün genel sorunlarından birisi olan çevre temizliğine farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istedik. Eğer kirletilmezse temizlenmek zorunda kalınmayacağını farklı çalışmalarla çevremizdeki bireylere aktarmayı planlıyoruz. Yapılacak olan etkinlikler ve çalışmaların genel amacı ilçemizde/ilimizde farkındalık oluşturmak.

Projenin hedefleri:

1-Öğrencilerimizin temizlik konusunda daha hassas davranmalarını sağlamak.
2-Kelebek etkisi oluşturarak evinden başlayan bir temizlik alışkanlığın, sokağına, mahallesine ve ilçesine yansımasını sağlamak.

3-Yapılacak olan farkındalık etkinlikleriyle çevremizdeki bireyleri de etkilemek.
4-Yapılacak olan yürüyüş etkinliğiyle özellikle toplu kullanım alanlarının, yolların, parkların, kaldırımların vs yerlerin daha temiz kalmasını sağlamak.

5-En önemlisi daha temiz daha yaşanabilir bir yerleşim yeri oluşturmak.

Projenin İşleyişi:

Ocak: Proje hazırlığı ve tanıtımı. (veli toplantıları, panolar, afişler)
Şubat: Her öğrencinin ailesiyle birlikte ev temizliği

Mart: Her öğrencinin ailesiyle ve komşularıyla sokağını temizlemesi
Nisan: Her öğrencinin ailesiyle ve komşularıyla mahallesini temizlemesi
Mayıs: İlçe/İl merkezinde farkındalık oluşturmak için yürüyüş yapılması ve basın açıklaması.
Yapılan tüm etkinlik ve çalışmaların videolarının ve sunumlarının hazırlanması.

ZamanProjenin Başlangıç Tarihi : 10.01.2018     Projenin Bitiş Tarihi           : 01.06.2018

Adres:
YENİKENT MAH. YENİKENT KÜME EVLERİ B BLOK SİTESİ ŞEHIT YUNUS BAYKAL ORTAOKULU BLOK NO: 18/2 ODUNPAZARI / ESKİŞEHİR